Hoe overleef je een regenachtige dag met je kinderen?

De herfst is weer in het land en dat wilt zeggen dat de dagen flink inboeten qua daguren. ‘s Morgens is het donker en algauw zal het ook bij thuiskomst donker zijn. De dagen van lang buitenspelen voor de kinderen worden schaars en met het wisselvallige weer kan het ooit knap lastig zijn om de kroost bezig te houden. Wij geven je enkele leuke activiteiten om de regenachtige dagen door te komen met je kind(eren).

Knutselnamiddag

De herfst heeft af en toe ook zijn warmere dagen. Trek die dag op avontuur in de natuur en verzamel bladeren, samen met het gezin. Het is een leuke uitstap waar je je alvast kan wapenen tegen de lange Laat ze drogen op de verwarming tussen een zwaar boek (telefoonboeken zijn een uitstervende soort) en ga ermee aan de slag op een regenachtige dag. Pluk tussen het schoolmateriaal van je kind de Pritt stiften en knutsel leuke kerstkaartjes in elkaar, bijvoorbeeld. Dat wordt een fantasierijke namiddag!

Naar de binnenspeeltuin met een vriendje

Stap in de auto en ga naar de binnenspeeltuin, misschien wilt er wel een vriendje of vriendinnetje mee? De volgende keer je een babysit nodig hebt, zal de ouder van het vriendje of vriendinnetje meer geneigd zijn om ja te zeggen: win-win!

Bouw een fort

De keuken- of eettafel verandert met een laken in een prachtig ford. Haal de kussens van de bank en speel moedertje, of cowboys en indianen. De fantasie neemt nieuwe dimensies aan met enkele simpele attributen die je toch al in huis hebt. Het spelen kunnen ze allen, of je gaat lekker onder de tafel meelunchen. Gezellig toch?
Kleine kinderen stickeren graag
Zijn de kinderen nog net te klein om een schaar te hanteren? Stickers plakken is ook ongelooflijk leuk. Laat je stickers ontwerpen en ga er een namiddag met je kleine spruit mee aan de slag. Lekker prutsen en plakken, onschuldig vertier.

Samen bordspelletjes spelen

De volgende keer je in een speelgoedwinkel komt, neem je een leuk spel mee. Lees goed de doos voor welke leeftijd het spel geschikt is en sla je slag. Wordt het een memory of behendigheidsspel? Plezier voor elke leeftijd terwijl de regen tegen het raam tikt.